Categorieën
Blog

Google Web Stories en SEO

Google Web Stories is in aantocht. Wist je dat deze functionaliteit goed is voor je vindbaarheid (SEO)?

Alle sociale media beginnen op elkaar te lijken. Instagram en SnapChat waren de eersten die in 2017 “stories” introduceerden. Later volgden Facebook, Twitter (daar heten ze “Moments”) en WhatsApp. Sinds mei dit jaar veroverde ook LinkedIn Stories Nederland en in mei vorig jaar YouTube.

Google Web Stories

September 2020 is Google Web Stories vrijgegeven na een pilot in het Engelstalige gebied.

Instagram Stories

Instagram account Formule MZelf ken ik de stories vooral van Instagram. Ik bekijk ze eigenlijk bijna nooit. Omdat ze voor mij te vaag zijn en ik de tijd niet krijg om te verwerken wat ik zie. Het zal de leeftijd zijn, denk ik dan vol zelfspot. Maar goed. Het zijn manieren om bij anderen onder de aandacht te komen die daar wel mee uit de voeten kunnen.

Google Web Stories verdwijnen niet

Google Web Stories is vergelijkbaar met de andere stories. Met dat verschil dat ze niet verdwijnen, zoals dat wel het geval is op de andere social media podia.

SEO

Bovendien schijnt deze functionaliteit van Google extra interessant te zijn, omdat hij verbonden is met Search Engine Optimization (SEO): de vindbaarheid van een website.

“Het is van deze tijd, snel, indexeert goed, to the point en vooral: heel makkelijk om te maken!” Beweert Hidde Zwiers in zijn artikel “Google komt met Web Stories: maak visuele verhalen SEO-proof”. Hij verwijst naar een ander artikel waar precies uitgelegd wordt hoe je deze interessante en informatieve functionaliteit kunt maken en inzetten: Webstories maken met WordPress. Helaas is de link niet meer benaderbaar.

Handleiding

Voor wie rechtstreeks bij de bron wil zijn voor een goede handleiding en uitleg kan terecht bij Google zelf. Webstories openen met Google Web Stories Player. Daar kunnen we lezen, dat deze app je helpt bij het verbeteren van je vindbaarheid: het optimaliseren voor mobiele apparaten en het verbeteren van de prestaties van je story.

Voordelen Web Stories

Discover Google Web StoriesWat voor mij aantrekkelijk is, is dat je met Web Stories je eigen tempo kunt bepalen en er op je gemak doorheen kunt scrollen. Dat is misschien niet zo hip en dynamisch als in de stories van andere aanbieders, maar voor mij dus echt een pré.

Een ander voordeel is de link met WordPress. Er is een plugin in bètaversie die kan helpen bij het maken van Google Web Stories. Je kunt in Web Stories bewegend beeld, foto’s, tekst, animatie, audio en gifjes eindeloos combineren en toepassen. Op Emerce laat Peter Smits van Goeiezaak weten, dat “Web Stories verschijnen in Google Afbeeldingen en naast de webpagina in de zoekresultaten”. Iets wat bijzonder goed kan werken voor je vindbaarheid op het internet!

Deel je ervaring met Google Web Stories

Zelf ga ik natuurlijk experimenteren met Google Web Stories. Dat kan ook niet anders als je storyteller bent en een fervent WordPress gebruiker. Hou jij mij op de hoogte van wat jij van deze nieuwe manier van profileren vindt? Ik ben benieuwd.

Knop Ik mail je

Door formulemtekst

Tekstbureau Formule M vertelt bedrijfsverhalen. Storytelling is dé manier om de aandacht te trekken en ondernemingen hun eigen gezicht te laten zien. Op die manier onderscheiden zij zich van andere, soortgelijke organisaties en kunnen ze de concurrentie aan!

Één reactie op “Google Web Stories en SEO”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.