Verhaal Over Formule M: Puzzelen Met Woorden

KruiswoordpuzzelPuzzelen met woorden. Dat is wat ik doe. Boetseren noem ik het zelfs. Lekker kneden met zinnetjes tot je een hapklare, goed verteerbare tekst hebt. Hier een greep uit mijn verleden. Want ook mijn eigen verhaal moet ik kunnen vertellen.

Een appel valt niet ver van de boom. Dat is een gezegde dat ook voor mij geldt. Dagelijks houd ik mij bezig met schrijven. Woorden zijn belangrijk voor mij.

Puzzelen

Mijn opa, zo herinner ik mij, was altijd aan het puzzelen. Ik herinner mij, dat ik zijn puzzelwoordenboeken mocht gebruiken als ik hem meehielp met een kruiswoordpuzzel. Maar eerst moest ik nadenken, voordat ik naar het woordenboek greep. Want je weet maar nooit…

Woordenschat

Zo kreeg ik al op jonge leeftijd een grote woordenschat mee. En dat ik ook heel van lezen hield, hielp ook erg mee.

Verhalen

Rupsje NooitgenoegDe fascinatie voor verhalen begon eigenlijk al tijdens mijn jonge jaren. Mijn moeder las mij altijd voor uit allerlei kinderboeken.

Rupsje Nooitgenoeg is mij altijd bijgebleven. Net als het boek over twee tweelingbroers die allerlei avonturen beleefden. Uit dat laatste boek heeft ze tot in den treurnis voorgelezen, omdat ik het zo’n spannend boek vond.

Voorlezen

Jammer genoeg hield het voorlezen op, zodra ik had leren lezen. Mijn moeder wilde dat niet meer doen en zei dat ik het nu zelf kon. Aanvankelijk was ik teleurgesteld. Maar het duurde niet lang of ik was verslingerd aan “het boek”.

Verslaafd Aan Boeken

Als ik nu mensen spreek over mijn jeugd, dan vertel ik dat ik verslaafd was aan boeken. En dat was ook zo. Ik las alles wat los en vast lag. Tot grote ergernis van mijn vader. Vooral tijdens de proefwerkweken vond hij, dat ik niet meer mocht lezen. Alleen mijn studieboeken mochten nog op tafel komen. Mijn bibliotheekboeken verborg hij.

Romans

Aangezien ik hele dagen alleen thuis zat – omdat allebei mijn ouders fulltime aan het werk waren – kon ik weliswaar mijn eigen boeken niet lezen, maar er waren voldoende boeken in huis aanwezig die ik wel kon lezen. Als 12-jarige las ik dus al romans voor volwassenen. Niet dat ik alles even goed begreep. Maar goed, ze boeiden mij vaak meer dan die saaie literatuur voor mijn studie.

Mijn proefwerken gingen over het algemeen best goed. Dus mijn vader merkte er niet veel van, dat ik het merendeel van mijn tijd andere dingen deed dan leren.

dagboek

Schrijven

Schrijven was voor mij bovendien een uitlaatklep. Al jong begon ik met het bijhouden van dagboekjes en het schrijven van brieven aan correspondentievrienden.

Dagboek

In mijn puberjaren brak mijn vader wel eens het slotje van mijn dagboek open om te controleren wat ik allemaal uitspookte. Hij dacht waarschijnlijk, dat ik het niet in de gaten had. Maar ik had het heel goed door. Ik schreef alles op wat ik dacht, voelde en beleefde. Maar de dingen waarvan ik wist, dat mijn vader er beter niet van op de hoogte was, daarover schreef ik in geheimtaal.

Open Boek

Daar moet je je niet veel van voorstellen. Het enige wat er “gecodeerd” in kwam te staan, waren de initialen van degene waar ik op dat moment verliefd op was. Voor de rest was ik een open boek. Op schrift althans.

Kladblokjes

KladblokkenZoals ik las, zo schreef ik ook. Op alles wat los en vast zat. Kladblokjes, lege plekken in tijdschriften of kranten en later, toen ik ouder was, op bierviltjes of folders. Overal en bijna altijd. In de klas tijdens de les, als ik uitging met mijn vriendinnen, thuis, op feestjes, bij familie en vrienden of in de auto onderweg.

Kranten En Websites

Toen ik ging studeren werd dat minder. Na mijn studie schreef ik wel weer elke dag, maar dan voor kranten, magazines en later voor websites.

Liefde Voor Woorden

Ondanks dat mijn opa veel bezig was met puzzelen kan ik mij niet herinneren dat hij veel schreef. Ook van mijn moeder weet ik niet of zij ooit wat opschreef. Maar het is duidelijk, dat wij alle drie van woorden houden.

Contact

Wil je meer weten over wie er schuilt achter Formule M Tekst? Ben je benieuwd naar meer verhalen over mij? Neem dan contact met mij op. Ik maak graag kennis met nieuwe mensen en vertel graag mijn verhaal. Bovendien verzamel ik verhalen. Dus vertel ook de jouwe aan mij.

Misschien ook leuk om een keer de blogs te lezen op mijn blogsite. Onderstaand bericht bijvoorbeeld lijkt een beetje op dit verhaal en geeft ook nog tips voor storytelling, het vertellen van je bedrijfsverhaal.

Ik wil meer weten!

Advertenties

Gepubliceerd door formulemtekst

Tekstbureau Formule M vertelt bedrijfsverhalen. Storytelling is dé manier om de aandacht te trekken en ondernemingen hun eigen gezicht te laten zien. Op die manier onderscheiden zij zich van andere, soortgelijke organisaties en kunnen ze de concurrentie aan!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.